pulykamell:
0,60 kg
aszalt barack 0,20 kg
só: ízlés szerint
bacon szalonna: 22 szelet
befőtt a díszítéshez
Sertéskaraj kolbásszal töltve:
sertéskaraj:
0,60 kg
füstölt kolbász: 0,20 kg
só: ízlés szerint
olaj a sütéshez
burgonya: 0,80 kg
A pulykamellből 3 cm-s vastagságú szeletet vágunk. Megsózzuk, és erre ráterítjük az aszalt gyümölcsöt, majd henger alakúra göngyöljük.
Beborítjuk bacon szalonnával, és fogvájóval rögzítjük, majd alufóliába tekerjük.
Kb. 1 órán át sütjük 200 C fokon.
Tíz perccel előbb a fóliát eltávolítjuk, és ropogósra sütjük. (fogvájót eltávolítjuk)
A sertéskarajból hosszú késsel egy kis lyukat képzünk. Beledugjuk a kolbászt.
Megsózzuk, és alufóliával letakarjuk.
Kb. 1 órán át sütjük 200 C fokon.
Tíz perccel előbb a fóliát eltávolítjuk, és ropogósra sütjük.
Héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, majd bacon szalonnával betekerjük, és fokvájóval rögzítjük.
Bő forró olajban hírtelen megsütjük.
A fogvájót eltávolítjuk.
Ezt az ételt előző nap elkészíthetjük.
Tálalás előtt kihűlt állapotban 0,5 cm-s szeletekre vágjuk. Hidegen és melegen is tálalható.
Befőttel díszíthető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!