8 db tojás
18dkg porcukor
9dkg liszt
25dkg túró
10dkg porcukor
1cs vaniliás cukor
1db citrom reszelt héja
Szilva lekvár és 10 db szilva
250ml hulalla tejszin
2x4 tojásból piskótát sütünk.
A túrót a két féle cukorral és a citrom reszelt héjával össze keverjük,majd a felvert tejszínt is hozzá adjuk.
A kihült piskótát megkenjük a lekvárral,majd kb.1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
Egy tortaformának a közepébe kezdjük feltekerni a piskótát,csigavonalban.
Erre rákenjük a túrókrémet és a szilva szeletekket teszünk bele.
Majd a másik piskótával csigavonalban befedjük a krémet.
Én lekvárral kentem le a tetejét,de tejszínhabbal is lehet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!