felvitel dátuma: 2013-08-25 16:21:01
mai nézettség: 1
nézettség: 1989
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
1kgburgonya
kb 20-30dkgliszt(attólfüggmennyirelisztes a burgonya)
1pupozottekbúzadara
2ekolaj
1tojás
só
szilva
fahéjas kristálycukor
zsemlemorzsa
Előkészületi idő: 100 perc
Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A burgonyáthéjábanmegfőzzük,áttörjük.
Hozzákeverjük a zsiradékot a lisztet a darát,sózzuk,és a tojássalösszedolgozzuk.
Fél cm vastagra nyújtjuk,és 6x6-os négyzetekre vágjuk.Mindegyikbe egy keresztben elvágott fél szilvát rakunk,amibe a mag helyére fahéjas cukrot tettünk.
A négyzetek sarkait összefogjuk,és lisztes kézzel gombócot formálunk belőle.Sós vízben főzzük,amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére.és még pár percet forrnak.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.