15dkg burgonya
kb 15-20dkg liszt/nálam tönköly
csipet só
zsemlemorzsa/nálam teljes kiőrlésű
olaj
cukor/nálam xilit
faféj
szilva/nálam fagyasztott
A sós vízben főtt,összetört burgonyát annyi tönköly liszttel keverjük el,hogy jó nyújtható tésztát kapjunk.Nyújtás után felkockázzuk és a felezett szilvát,amit fahéjjal és "cukorral"szórunk meg egyenként a tésztakockára helyezzük és gombócokká formázzuk,majd sós vírben kifőzzük/kb.6-7perc/
Amíg fő,addig zsemlemorzsát/én teljes kiörlésűt/zsiradékon megpirítunk és édesítjük,/Xilit/ki mit használ azzal.Leszűrjük a gombócokat és egy nagyobb tálba borítva a "cukrozott"prézlivel jól összerázogatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!