Tészta:
1 kg burgonya,
1 tojás
20-25 dkg liszt
só
Töltelék:
40 dkg szilva felezett (mirelit vagy friss)
fahéj,
cukor
Forgatáshoz:
zsemlemorzsa,
olaj
A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk összetörjük és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a burgonya addig a zsemlemorzsát olajban megpirítjuk.
Ha kihült a burgonya hozzáadjuk a tojást késhegynyi sót és annyi lisztet hogy jól gyúrható tésztát kapjunk ( ez függ attól mennyire keményítős a burgonya).
Kettéosztjuk a tésztát majd vékonyra kinyújtjuk és késsel kb 9x9-es kockákra vágjuk.
Minden kockába elhelyezünk 1-1 felezett szilvát és 1 teáskanál fahéjas cukrot, ezután gombócokat formázunk belőle.
Forrásban lévő enyhén sós vízben tesszük a gombócokat majd újraforrástól számítva kb 5-6 percig főzzük őket.
Kiszedjük hidegvízzel leöblítjük majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Porcukorral, fahájas cukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!