A megfőtt burgonyát áttöröm, majd egy kevés sóval ízesítem és kihűtöm. Annyi liszttel gyúrom össze, hogy nyújtható tésztát kapjak. Kinyújtom, majd szilvával kirakom úgy, hogy gombócot tudjak belőle készíteni. A szilvák között szétvágom a tésztát, és szépen óvatosan, nem összenyomva gombóccá formálom a tésztát, közepében a szilvával. Felteszem a vizet sóval forrni. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítom.
A forrásban levő sós vízben megfőzöm a gombócokat. Legjobb, ha egyszerre csak pár darabot főzünk, mikor feljön a víz tetejére, kb. 1 percet főzöm, és kész is van. Kiszedem, lecsöpögtetem a vizet róla, és beleteszem a megpirított zsemlemorzsába. A gombócokat ide oda mozgatom, hogy körben, mindenhol befedje a morzsa. Ezután kirakom egy tálba, és teszem a következő adagot a vízbe, majd a prézlibe és a tálba. Mikor minden gombóc készen van, a megmaradt morzsát ráöntöm a tálban levő gombócokra, mert én szeretem cukorral összekeverve megenni:)
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!