Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szilvásgombóc

felvitel dátuma: 2012-08-27 13:45:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1244
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4-5 nagy szem főtt burgonya
  • liszt (annyi, amennyit felvesz a burgonya)
  • ízlés szerint
  • szilva (befőtt lecsöpögtetve, fagyasztott olvasztva, lecsöpögtetve vagy friss)
  • tetszés szerint zsemlemorzsa
  • kevés olaj
  • cukor (kristály vagy por)

  •  
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

megfőtt burgonyát áttörömmajd egy kevés sóval ízesítem és kihűtöm. Annyi liszttel gyúrom össze, hogy nyújtható tésztát kapjak. Kinyújtom, majd szilvával kirakom úgy, hogy gombócot tudjak belőle készíteni. A szilvák között szétvágom a tésztát, és szépen óvatosan, nem összenyomva gombóccá formálom a tésztát, közepében a szilvával. Felteszem a vizet sóval forrni. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítom.
A forrásban levő sós vízben megfőzöm a gombócokat. Legjobb, ha egyszerre csak pár darabot főzünk, mikor feljön a víz tetejére, kb. 1 percet főzöm, és kész is van. Kiszedem, lecsöpögtetem a vizet róla, és beleteszem a megpirított zsemlemorzsába. A gombócokat ide oda mozgatom, hogy körben, mindenhol befedje a morzsa. Ezután kirakom egy tálba, és teszem a következő adagot a vízbe, majd a prézlibe és a tálba. Mikor minden gombóc készen van, a megmaradt morzsát ráöntöm a tálban levő gombócokra, mert én szeretem cukorral összekeverve megenni:)

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.