Főoldal » Színes macaron
felvitel dátuma: 2013-09-14 13:24:21
mai nézettség: 1
nézettség: 731
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
14 pár macaroonhoz:
75 g őrölt mandula
115 g porcukor
2 nagy tojásfehérje
50 g kristálycukor
fél citrom reszelt héja
pár csepp ételfesték tetszőleges színben
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:
-
A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk. Teljesen csomómentesnek, simának kell lennie, egyetlen porcukor-szemcse sem maradhat benne.
-
A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és az ételfestéket is.
-
Egy szilikonos lapáttal óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba: először az egyharmadát, jól keverjük el, majd a második részt, és keverés után a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl a masszát. Mikor már minden száraz hozzávaló "eltűnt" a tojáshabban, azaz homogén, ne keverjük tovább.
-
Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 1 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
-
Ha kész, párszor csapjuk hozzá a konyhapulthoz a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak és min. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
-
160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 5 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 130 fokra és további kb. 5-6 percig még így süssük.
-
Ha kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és lekvárral, vagy tetszőleges krémmel ragasszunk össze 2-2 darabot.
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!