24dkg rízs,2,5dl forró víz,só,majoranna,vágott petrezselyem,kis darabka vöröshagyma,1dl olaj,1kkanál kurkuma,vagy 2evkanál spenót.
A rízst megmosom és szűrőkanálban lecsepegtetem,az olajat felforrósítom és beleteszem,megpárolom ,amig nem ragad már az edényhez,felöntöm 2x-s mennyiségű forró vízzel befüszerezem sóval,majorannával,a darabka hagymával és addig kevergetem nagy lángon mig besűrűsödik./kb 3perc/és akkor tiszta konyharuhával letakarom,ráteszem a jól passzoló fedőt és lecsukom a tüzet alatta.20 percig hagyom igy.Nagyon finom pergő és szavtos rízst kapunk
Ha sárga rízst akarunk,amikor kész 2 kiskanál kurkumával összekeverem,ha zöldet,akkor spenóttal színezem,így a tálalásnál hangulatos köretet kapunk.A színek meghozzák az étvágyunkat és emellett még gusztusos is lesz az ételünk.A kélsz rízst kiolajozott pohárba töltöm és ráfordítom a tányérra igy egy formázott köretet kapunk.Vágott petrezselyemmel díszítem..
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!