A lila káposztát csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval körbe csíkokat vágunk belőle. Forró, sós vízbe tésztaszűrővel rövid időre belemártjuk (blansírozzuk) Ugyanezt tesszük a lila káposztával, ami kis színt is enged. Ebben a színes vízben főzzük meg az orsótésztát, és egy kevés ecetet is adunk a vízhez. A tészta amikor megfőtt leszűrjük, meghűtjük. Nagyobb keverőtálban összekeverjük az apróra tépkedett jégsalátát, a blansírozott lila káposztát, és sárgarépa csíkokat, a felcsíkozott húst. Olíva olajjal, és balzsamecettel öntjük meg, enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rá, és jól elkeverjük vigyázva, hogy ne törjön. Hidegen, melegen tálalható.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!