Istenien néz ki!!:))
Hozzávalók:8 db. kemény tojás,3 dl. majonéz,10 dkg. cukorborsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa, megfőzve,kockára vágva,2 dl. víz,1 db. húsleveskocka,/vagy húsleves/ akkor nem kell víz,8 szelet sonka,étkezési zseletin1 cs,kb. 1 dl tejföl.
Elkészítés:A 4 kemény tojás sárgáját a majonézzel és kb.1 dl. tejföllel kikeverjük.A 4 tojás fehérjét apró kockákra vágjuk,a zőldborsóval és a répával együtt belekeverjük a majonézes masszába.A vizet feltesszük forni,és beletesszük a leveskockát. forraljul egy kicsit,és belekeverjük a zselatint. Levesszük a tűzről, jól elkeverjük,éa mielött megdermedne beletesszük az elöbbi masszába. Egy őzgerincformát kibélelünk folpakkal, belefektetjük a 4 szelet sonkát. Erre öntjük a masszánk felét,és egymás után ráfektetjük a maradék kemény tojásokat.A massza másik felét rákanalazzuk,és befedjük a sonka másik felével. Gyorsan dolgozzunk, mert a zselatin hamar köt.Egy éjszakára hűtőbe tesszük,és másnap szeleteljük.
Istenien néz ki!!:))
Nagyon tetszik, jonnek az unnepek, akkor kipróbálom biztosan. Koszi a receptet!
Nagyon ötletes én házimájkrémet szoktam hasonlóan őzgerincben készíteni.Fenn van a receptem,de ezt is meg fogom csinálni,mert sokszor már nem tudom mit adhatnék reggelire,vacsorára.
Szuper! Mentettem is.
Nagyon jól hangzik,lehet hogy majd az ünnepekre én is ki próbálom.
Nagyon jól néz ki ! Húsvétra megcsinálom !
Köszönöm szépen, de tényleg finom, és mutatós.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!