Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg tehén túró
10 dkg cérnametélt
1 cs. réteslap /8 lapos/
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
3 dl tejföl
10 dkg mazsola
1 nagyobb fürt édes szőlő
15 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
6 dkg vaj vagy margarin
Előkészítés: A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.
Elkészítés: A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a massza felét majd rászórjuk a szőlőszemeket és befedjük a massza másik felével. Betakarjuk a maradék réteslappal.. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben k.b. 40 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Tálalás: Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!!:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!