Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sztambul rózsája

felvitel dátuma: 2022-11-02 12:23:38       mai nézettség: 1       nézettség: 134
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
Hozzávalók:
TÉSZTA:
60 dkg liszt
15 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
késhegynyi szodabikabona
tej
TÖLTELEKHEZ:
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg darált mák
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
mazsola
KRÉM:
1 l tej
3 vaniliás puding
25 dkg margarin
3 vaniliás cukor
20 dkg porcukor
MÁZHOZ:
2 ek kakaó
2 ek cukor
kevés viz
3 dkg margarin
kokusz reszelék.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:
Elkészítés:
A tészta hozzávaloit összedolgozzuk annyi tejjel hogy jol nyujthato tesztat kapjunk. Amikor kész öt egyforma részre osztjuk. Ebből kettőt tepszi nagyságura nyujtunk külön-külön megsütjük, és félre teszük. A maradék 3 lapot kinyujtjuk és az alabbi töltelekkel meg kenjük. A margarint porcukorral habosra keverjük. Bele teszük a darált mákot , hozzá adjuk a lisztet , a sütöport a tejet a citrom reszelt héját és izlés szerint mazsolát jol összedolgozzuk . Ezután a lapokat megkenjük a töltelékkel ésfeltekerjük mint a bejglit. A tepsiben egymás mellé rakjuk a 3 tekercset, egyszerre sütjük , hogy összenőjenek. Amig sül elkészitjük a krémet. A tejböl és a pudingbol krémet fözünk hülni hagyuk. A margarint a vaniliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük és utána a pudingal összekeverjük. Az egyik tészta lap felét megkenjük a krém felével ráhelyezzük a 3 "beigli",tésztát ügyelve, hogy egyben maradjanak. Rásimitjuk a megmaradt krémet utána rátesszük a másik lapot. Csokimázzal vonjuk be , kakaóport cukorral és kevés vizzel elkeverjük ,bele dobjuk a margarint és lassú tüzön kevergetve sűrűre fözük , mikor kész és a tészta tetejére rásimitjuk. A mázra kokusz reszeléket szórunk.
Készítettem pár munka felvételt is esetleg kezdők részére.
1.Jó tanács:ha "mintás" közepű sütit szeretnél, ne simítsd el a tölteléket mielött beigliként feltekered,csak kanállal egyenletesen elosztva rakd a kinyújtott tésztára.
2.Először hosszában szeleteld fel
3.Végül - én 1,5 cm-es vastag szeletekre vágom-most láthatod a "rózsát" a töltelékben.
Szakács: Mária


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.