Nagyon ínycsiklandozó látvány!!!:))
Hozzávalók:
3-4 nagyobb krumpli,
liszt,
10 dkg füstölt szalonna, /lehet kolozsvári, bacon/
20 dkg juhtúró,
só
tejföl.
Elkészítés:
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró vízbe szaggatjuk, és mikor a víz tetejére jön, tésztaszűrővel kiszedjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A kifőtt galuskát tűzálló tálba szedjük és rétegezzük a hozzávalókkal. Egy sor galuska, erre locsolunk a szalonnazsírból, a tejfölből, majd szórunk rá a szalonnadarabokból és morzsolunk rá a juhtúróból. Ezt a rétegezést megismételjük, majd forró sütőben összesütjük, míg a tetején a szalonna megpirul. Melegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!