Nagyon-nagyon szeretem!!!!!!!!Csak a pontosság kedvéért, ha "špaldová múka", akkor az magyarul tonkolyliszt. Koszike.
2 db burgonya, 1 tojás, kb.25 dkg spárgaliszt ( ez egészségesebb és nem annyira hizlaló, mint a fehér liszt, de abból is jó), só, pici víz.
1 kis dobozka juhtúró ( bryndza ), 15-20 dkg szalonna
A burgonyákat meghámozzuk és nyersen apró csíkokra lereszeljük. Hozzáadunk annyi lisztet+1 tojást, hogy galuska állagú legyen ( inkább sűrűbb, mint hígabb legyen, mert az szétmálik a vízben) .Enyhén megsózzuk és ha túl sűrűre sikeredik, egy picike víz adható hozzá. Forrásban lévő bő olajos vízben nokedliket ( csuszáka, galuskákat-ki hogy nevezi ) szaggatunk. Ha feljön a víz tetejére, kiszedjük és szűrön át hideg vizet engedünk rá. Lehet rá csepegtetni egy picike olajat, majd a juhtúróval összekeverjük ( lehet rá 1 evőkanálnyi tejfölt is, de elhagyható). Egy teflonban megpirítjuk az apró csíkokra vágott szalonnát. Mikróba bedobjuk a galuskát, fölé a juhtúrót, így szépen ráolvad és a tetejére ráöntjük pici zsírjával együtt a szalonnacsíkokat. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!