Mindig megcsodálom az "ótó" tortáidat, ez is nagyon szép, akárcsak a többi.
A tésztához:
2 X 8 tojás
2 X 8 evőkanál cukor
2 X 8 evőkanál liszt
2 X 1 kávéskanál sütőpor.
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
37 dkg margarin
11 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor.
A bevonáshoz:
2 evőkanál zselatin
10 dkg margarin
12 evőkanál víz
4 evőkanál méz
160 dkg porcukor
tetszés szerinti színező
néhány db csokidísz.
A tojások fehérjét keményre verjük, a cukor hozzáadásával folytatjuk, majd amikor ismét kemény, hozzáadjuk a tojássárgáját.Addig verjük, amíg halvány színű nem lesz, végül óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.Előmelegített sütőben, 10 percig egész lángon,
majd takarékon sütjük./Gázpalackkal működő gázzal dolgozom./2 lapot készítünk, hagyjuk hűlni.
Krém:A lisztet elkeverjük a tejjel, a maradék tejet felforraljuk,beleöntjük a liszttel elkevert tejet, keményre felfőzzük, hűtjük.A margarint eldolgozzuk a kakaóval, apránként hozzáadjuk a főtt krémet, habosra keverjük.Megtöltjük a kiszabott formát, bevonjuk krémmel.
Fondant:a zselatint elkeverjük hideg vízzel, majd melegítjük.Levesszük, belekeverjük a mézet és a margarint, kicsit hűtjük.Ráöntjük a cukor felére, keverjük, ha már lehet, margarinos kézzel összedolgozzuk a többi cukorral.Tetszés szerint színezzük, 1 órát állni hagyjuk.Margarinozott lapon, margarinozott nyújtófával nyújtjuk, a megtöltött tortára borítjuk, díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!