Piskóta tésztához:
25 dkg porcukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
4 kanál meleg víz
/CITROMOS VÁLTOZATTAL 1 citrom héja és leve/
Krém:
2 Ráma margarin
20 dkg porcukor
Rum, vagy rumaroma
Olvasztott csokoládé 1 tábla ...ha kevésnek találod 3 kanál vizet forralni kakaóporral (4-5 kávéskanálnyi)
díszítéshez Mandula forgács, csokoládé dísz ami van, vagy fantázia
A tojássárgákat a cukorral habosra keverni...(kicsivel tovább, mint hinnéd, hogy készen van...Gyerekkoromban mindég azt hittem , csak azért kell, hogy a Mama kipihenje magát...azóta tudom, hogy valóban így kell, vagy a korom teszi már?
Ezután belekeverjük egyenként a 4 kanál meleg vizet, amivel még 10 percig keverjük
Beletesszük a sütőporral vegyített lisztet,
a kemény habbá vert tojásfehérjét...lassú bekeveréssel.
Kikent lisztezett edénybe tesszük, előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük
4 tojásból készült és jól kidolgozott vizespiskóta 8 tojásból készült rendes piskótának felel meg.
A tészta kihülése után lapokra vágjuk, betöltjük a krémmel, díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!