Hozzávalók:
A piskótához: 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 4 db tojás, 8 evőkanál víz, fél cs sütőpor,
A citromos áfonyamártáshoz: 1,5 csésze friss vagy fagyasztott áfonya,1 teáskanál citromhéj, 1 evőkanál citromlé, negyed csésze cukor,2 teáskanál kukoricakeményítő,1 csipet só, fél teáskanál vanília kivonat,
A tetejére: 50 dkg túró, 2 evőkanál citromlé, 2,5dl cukrászhab, vagy jó zsíros tejszín
A sütőt 180 c fokra előmelegítjük, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, vizel alaposan kikeverjük, majd a habhoz adjuk, a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet egyneművé keverjük, és egy közepes méretű kivajazott lisztezet tepsibe tesszük, és szép arany barnára sütjük.
Közben a mártást elkészítjük, egy lábasba tesszük az áfonyát,citromlé, cukor, keményítő, egy csipet só. Összekeverjük majd közepes lángon főzzük addig míg a keverék besűrűsödik. Ezután a tűzről levesszük és vanília kivonatot hozzá adjuk. A piskótát 5 percig hűtjük majd sűrűn lyukakat szurkálunk egy fakanál végével és rá öntjük a mártást egyenletesen elsimítjuk rajta úgy, hogy a lyukakba letudjon csurogni.
A túrót jól áttörjük villával hozzáadjuk a felvert habot, ( ha tejszínből készítjük akkor cukorral kell felverni )majd az áfonyás pikótára simítjuk 1 órára hűtőbe tesszük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!