Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Szűzérmék tojásos gombával

felvitel dátuma: 2011-06-23 15:26:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1731
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg (barna) champignon gomba
  • 1 kis fej főzőhagyma
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1+2 evőkanál olívaolaj
  • , bors, chilipor
  • 10 dkg zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 4 db tojás
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 nagyobb vagy 2 közepes sertés szűzpecsenye (összesen 80 dkg)
  • fél kávéskanál pirospaprika
  • 1 darab kemény paradicsom
  • zöldfűszer a díszítéshez

    A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

    www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, a gombát vékony szeletekre, a hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. 1 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, egy percig pirítjuk, meghintjük sóval, borssal, ízlés szerint chiliporral. Hozzáadjuk a zöldborsót, mérsékelt tűzön, fedő alatt 5 percig pároljuk, majd fedő nélkül elfőzzük a levét.
  2. A tojásokat tálkába ütjük, kissé felverjük, elkeverjük a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, a gombára öntjük, szelíden kevergetve rezgősre sütjük (2-3 perc).
  3. A húst leöblítjük, a zsírmaradványokat és a szűzpecsenyére jellemző ezüstös hártyát fellazítjuk, lefejtjük. 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk, vágott felületükre fordítva tenyérrel kissé ellapítjuk, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal. 2 evőkanál feforrósított olajban mindkét oldalukat megkapatjuk (2+2 perc). A szűzérméket tűzálló tálba sorakoztatjuk, tetejükre púpozzuk a gombás-borsós tojást, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 pecig sütjük.
  4. Tálra rendezzük, tetejüket meghintjük 1-1 kis csipet pirospaprikával, és paradicsomgerezdekkel, zöldfűszerlevélkékkel díszítve mihamarabb tálaljuk.
  5. Héjában sült újkrumpli, hagymás-bazsalikomos paradicsomsaláta illik hozzá.

Lajos Mari receptje a Nők Lapja Konyha egyik számából.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.