1 üveg meggybefőtt vagy 30 dkg friss meggy (utóbbi esetben cukrozzuk a töltéskor)
A lapok kenéséhez, töltéséhez:
olajjal elkvert tejföl
zsemlemorzsa
Előkészületi idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc
Elkészítés:
A Tante Fanny réteslapokat elővesszük a hűtőből kb. 25-30 perccel előbb.
Addig elkészítjük a töltelékeket. A túrót áttörjük, és összekeverjük a hozzávalókkal (cukor, tojás, mazsola). A meggybefőttet lecsöpögtetjük (vagy a friss meggyet kimagozzuk, és összeforgatjuk cukorral). A réteslapok kenegetéséhez összekeverjük az olajat egy-két evőkanál tejföllel.
Egy megnedvesített konyharuhára fektetjük az első réteslapot, megkenjük az olajos tejföllel, és még két lapot rakunk rá (közben kenegetünk). A túrótöltelék alá zsemlemorzsát szórunk a réteslap rövidebb oldalának végén, majd rákenjük a túrót, és a konyharuha segítségével, nem túl szorosan feltekerjük.
Eljárás ugyanez a meggyes tölteléknél is.
A rétesek tetejét is megkenjük az olajos tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.