1 csomag Tante Fanny friss élesztős leveles 400 g
10 dkg húsvétról megmaradt sonka
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
só, fekete bors ízlés szerint
Hűtőből kivett Tante Fanny tésztát 10 percig szobahőmérsékleten tartom.
A leveles tésztából karikákat szaggatok egy sablonnal. A fémkosarakat kivajazom, lisztezem, és belesímítom a karikára szabott tésztát. Előmelegített légkeverős 180 C fokos meleg sütőben megsütöm.
Besamelt készítek: A vajból és lisztből világos ( nem pirított ) mártást kszítek, majd forró tejjel feleresztem és habverővel gyorsan símára keverem.
Sóval, borssal ízesítem. Kis lángon még néhány percig főzöm, ha kellő sürűségű hozzákeverjük a darált sonkát.
A kosrakba töltöm, majd a hűtőbe rakom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!