A feldarabolt szalonnát zsírjára pirítom, majd megdinsztelem rajta a hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Hozzáadom a köményt is, és kicsit pirítom, hogy kipattogjanak a magok. Hozzáadom a darabokra vágott húst is, és fehéredésig pirítom. Felöntöm a borral, és Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadom. (a paradicsom héja nem fő meg, így viszont eloszlik a pörköltben) Annyi vizet öntök hozzá hogy ellepje, és a felszelt zöldpaprikát is a fazékba teszem. Megsózom, borsozom, megpaprikázom, és fedő alatt főzöm. Külön edényben kevés zsíron enyhén megpirítom a tarhonyát, és akkor amikor a hús majdnem megpuhult már azt is hozzáadom a félkész pörkölthöz. Fedő alatt, időnként óvatosan megkavarva készre főzöm.
Kovászos, vagy csemege uborkát, esetleg csalamádét ajánlok hozzá.