Hozzávalók:
50 dkg tarhonya,
60 dkg Sertés hús ,lehet lapocka ,comb is
2db vörös .hagyma
5 evőkanál olaj,
1 kávéskanál házi delikát
1 tk piros .paprika
1-1 db paprika paradicsom
1 kávéskanál őrölt bors
Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk.A vörös .hagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük piros.paprikával,delikáttal,borssal rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet).Beledobjuk a szeletelt paradicsomot paprikát is jó ízt ad a pörköltnek .
A tarhonyát kevés 1-2 k.olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg),célszerű kis fokozatnál pirítani,mert különben hamar megég,és nem egyenletesen pirul.
Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal és fel tesszük főni.Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk,majd így,a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.
Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze.Amikor a pörkölt is elkészült,tehát megpuhult a hús,és jó sűrű szaftja van,akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk.
Nagyon finom ,jó étvágyat .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!