- 4 nagyobb fej krumpli
- 2 répa
- 4 szelet tarja
- 2 tojás
- 1 doboz kis tejfl
- só, bors, kapor, fokhagyma, ételízesítő
Meg pucolom a krumplit és a répát negyedelem, maj a répából egy kisebb szelet kivételével felteszem egybe sós vízben főni.
A négy szelet tarját annyi ételízesítős vizben, hogy épp ellepje felteszem főni, addig hagyom, amíg épp a külseje megfehéredik kicsit. Kiveszem a vízből, megborsozom és egy kis olajban, egy másik serpenyőben megsütöm. A pici ételízesítős vízbe belekockázom az elején meghagyott répát, és pár gerezd fokhagymát nagyon apróra, addig főzöm, hogy még ropogjon, belerakom a kaprot, pár másodpercig kevergetem csak, utána beleteszem a tejfölt és besűrítem liszttal.
Miután megsült a hús, annak az olajába beleütök két tojást, a tetejét sózom borsozom és megsütöm.
Már tálalható is. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!