Van itthon tarjám kipróbálom!Nagyon jó!
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
A tarját kicsontozom, szeletekre vágom, klopfolom és mindkét oldalát só, borssal megszórom. A burgonyát és hagymát megpucolom, felkarikázom és egy tálban összekeverem egy kis ételízesítővel. Egy tepsi aljába vagy tűzálló tálba nagyon pici olajat öntök, beleszórom a hagymás burgonya karikákat, majd (pici lisztet összekeverek kevés tört pirospaprikával) beleforgatom a húst a lisztbe és ráhelyezem a burgonyára. A tejfölt összekeverem az összezúzott fokhagymával és ízesítem fűszerekkel, pici bors, fűszersó, tört pirospaprika, ezzel bekenem a húst, lealufóliázom a tepsit. (Ja én a burgonyára szoktam nagyon pici vizet önteni, hogy egyenletesen főjön meg.) Előmelegített sütőben közepes hőn (200 fokon) kb. 1 órát sütöm, megnézem puha-e a hús és burgonya, ha igen, légkeverésen pár percet pirítom. Maradt pici tejföl a tálalásnál rátettem a burgonyára nagyon fincsi volt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!