2 db csirkemell filé
3 ek olaj
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 nagy db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony(ízlés szerint)
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
4 db leveskocka(erőleves)
bors
petrezselyemzöld(ízlés szerint)
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!