Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tárkonyos csirkeraguleves

felvitel dátuma: 2016-03-05 20:47:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1475
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé

3 db húsleveskocka

1 db sárgarépa (nagy)

1 db fehérrépa (nagy)

1/4 db zellergumó (kisebb)

15 dkg gomba

1 db vöröshagyma

10 dkg zöldborsó (fagyasztott)

2 db babérlevél

1 púpozott kiskanál szárított tárkony

1 evőkanál margarin

2 dl tejszín

1-2 evőkanál citromlé és/vagy citromszeletek

só,bors

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

Először is el szeretném mondani, hogy sose csinálok sima adagot. Általában a hús adja meg, ami 1 kg körül mozog, ehhez szemre mérem a többit, és már most érzésre. Itt az eredeti receptet írom le, ami egy szórólapról való. Először így készítettem én is, de nagy a család, semmire nem volt élég. Ráadásul ha véletlenül maradna, hidegen is és melegítve is szeretjük

 

  1. Egy lábosban forrósítsuk fel a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymár. Pirítsuk 1-2 percig, hogy minnél zamatosabbbak és édesebbek legyenek, majd adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Pirítsuk, pároljuk addig, míg a levét elfőtte.
  2. Közben vágjuk vékony csíkokra a csirkehúst, s csak akkor adjuk hozzá, ha már a zöldségek leve lepárolgott, mert sokkal hamarabb elkészül, mint a zöldségek. Pirítsuk fehéredésig, majd adjuk hozzá a tárkonyt és a babérleveleket.
  3. Öntsük föl kb. 1,5 liter forró vízzel, hozzuk forrásba és adjuk hozzá a leveskockákat. Főzzük majdnem készre, ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és pár percig forraljuk tovább.
  4. Egy mélyebb edénybe merjünk ki egy merőkanállal a levesből és keverjük ki a tejszínnel, majd öntsük vissza  a levesbe. A végén ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges. Egy kevés citromlével vagy citromszeletek hozzáadásával tegyük még rafináltabbá, hogy a zöldségek édessége még jobban érvényesüljön.


Eredetileg írt még 1 kiskanál mézet, de a szövegezésben nem találkoztam vele (pontosan bemásoltam), így kihagytam. Citromlét ellenben egy kávéskanálnyit szoktam önteni bele :D

Szakács: Keny


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.