A megtisztított mellet apró darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, krumplit daraboljuk és a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a répát, borsót, felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a krumplit.
Közben a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, pár evőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és ha a krumpli is megfőtt, a ragulevesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni. Melegen kínáljuk. Ízlés szerint citromszeleteket is adhatunk hozzá. Nálunk utóbbit nem mindenki szereti.