50 dkg pulykamell
1 fej vöröshagyma
1 l húslevesalap
fél citrom
2 marék zöldborsó
10 dkg gomba
2 szál sárgarépa
1csipet fűszerkömény
1 dl tejföl+ 1 evőkanál liszt
friss tárkony
fél marék rizs
Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom, majd a felkockázott pulykahúst a lábasba teszem és a csipet köményt, és addig pirítom, míg kifehéredik. Ekkor felöntöm a levessel, és hagyom főni lefedve kb. 10 percig, ekkor hozzáteszem a karikára vágott sárgarépát, és ismét főzöm pár percig. Aztán a felvágott gombát és a borsót is hozzáteszem. Sózom, borsozom, és ismét tovább főzöm. Közben egy kis tálkában összekeverem a tejfölt a liszttel, a fél citrom levét és az apróra vágott tárkonyt. Mikor a levesben minden alapanyag megpuhult és összefőttek az ízek, a tejfölös-tejszínes habarást hozzákeverem, és már tálalhatom is. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!