Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tárkonyos tejszínes húsgombócleves

felvitel dátuma: 2015-05-17 08:49:40       mai nézettség: 1       nézettség: 989
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
a gombócokhoz:
 
25 dkg. darált sertés, vagy pulykahús,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
2 kanál rizs,
2 db. tojás,
1 fej hagyma lereszelve,
friss petrezselyem zöld,
1 csipet só és bors,
 
a levesbe:
1 kis fej hagyma,
3 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
3 db. krumpli felkockázva,
1 db. hámozott paradicsom, (konzerv is lehet)
1 db. zöldpaprika,
200 g. főzőtejszín,
1 kanál liszt a habaráshoz,
kevés almaecet,
kevés friss tárkonylevél,
kevés házi ételízesítő,
szükség szerint só,
kevés olíva olaj.
Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát, a petrezselyemgyökeret felkarikázom, majd kevés olajon, az aprított hagymával megdinsztelem. Felöntöm vízzel, vagy leves alaplével. A krumplit kockákra vágom, és azt is beleteszem a leveslébe. Hozzáadom az aprított paprikát, valamint  a hámozott paradicsomot is. Kevés házi ételízesítőt is adok hozzá, valamint kicsit megsózom, pár csepp almaecetet öntök a léhez. Szükség szerint a főzőlét vízzel egészítem ki.
Míg a leves fő, elkészítem a húsgombócokat. A kétszer átdarált húst összekeverem az előfőzött rizzsel, a tojásokkal, a lereszelt hagymával, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zölddel, kevés zsemlemorzsával, egyforma, kisebb adagokat szedek, majd zsemlemorzsával megszórt vágódeszkán egyforma golyókat formálok belőle.
Mikor a leveslé felforrt, hozzáteszem a gombócokat, és mikor a lé tetejére feljöttek, még öt percig főzöm. Közben apróra vágott friss tárkonyleveleket is teszek a levesbe, és kevés leveslét kivéve, a tejszínnel, a liszttel összekeverve habarást készítek, melyet visszaöntök a levesbe. Mikor újra felforrt, a leves elkészült.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.