60 dkg friss vegyes zöldség (répafélék, zeller, póréhagyma, zöldborsó, brokkoli, karfiol stb.)
2-3 szem burgonya
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek. olaj
1.5 l víz
só, bors
2 csipet tárkony őrölve
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk, a fokhagymát áttörjük, mindkettőt a felforrósított olajba dobjuk, és megfonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk a zöldségeket (ha mélyhűtöttek, fagyos állapotban) és a burgonyát, felöntjük a vízzel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt tárkonnyal illatosítjuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc).
3. Ha megfőtt puhára botmixerrel péppé turmixoljuk, és felforraljuk.
4. Elkeverjük a tejfölben a lisztet . Lehúzzuk a levest a tűzről, majd vékony sugárban, folyamatosan keverve beleöntjük-csorgatjuk a habarást .Utána sózzuk, borsozzuk, végül tányérba szedjük, tetejükre csinosítjuk a pirított vöröshagymát vagy leves gyöngyöt ,ezzel díszítve azonnal tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!