Tejfölös-citromos kocka
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
375 g tejföl
ízlés szerint cukor
3 db citrom reszelt héja és leve/ én csak 2 kicsit tettem bele /
5 dl tejszín
10 g zselatin
Továbbá:
piros bogyós gyümölcsök
2 doboz piskótatallér
A piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémhez, a tejfölt a cukorral, a citrom levével és héjával kikeverjük, a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínnel tovább verjük. Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A piskótát kirakjuk gyümölccsel, én most málnával készítettem, majd a krém 1/3 részét a piskótára kenjük. Kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokireszelékkel díszítettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!