Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tejfölös - meggyeslepény

felvitel dátuma: 2011-04-05 14:46:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1580
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

2,5 dl tej
50 dkg liszt / fele sima és fele rétesliszt/
4-5 dkg élesztö
5 dkg porcukor
1 tojás
csipetnyi só
40 dkg / 3 doboz/ tejföl
1 vaníliáscukor
5 dkg vaj
egy üveg meggybeföt
10 dkg vajforgács
10 dkg kristálycukor

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

2,5 dl tejet meglangyosítunk.
Egy nagy tálba 50 dkg lisztet szitálunk / fele sima és fele rétesliszt/.
A közepébe mélyedést nyomunk és belemorzsolunk 4-5 dkg élesztöt.
Rászórunk 5 dkg porcukrot, majd ebbe a mélyedésbe öntjük a langyos tejet és letakarjuk, majd meleg helyen kelesztjük kb. 15 -20 percig.

Egy dagasztóval, mixerrel vagy kézzel a masszába dolgozunk 1 tojást meg csipetnyi sót és simára gyúrjuk, dagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen még  40 percig a duplájára kelni hagyjuk.
Közben 40 dkg / 3 doboz/ tejfölt simára keverünk 1 vaníliáscukorral és vajjal kikenünk egy nagyobb tepsit.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztát és belehelyezzük a tepsibe.
Eligazgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen legyen a tészta.
Ezután még 25 percig  letakarva kelni hagyjuk meleg helyen.
Majd egy üveg meggybeföttet lecspegtetünk és a tésztába egyenletesen belenyomkodjuk, a tejfölt rálocsoljuk és a 10 dkg vajforgácsot is rászórjuk, majd 10 dkg kristálycukorral is megszórjuk jó alaposan.
A tepsit 220 C fokra elömelegítjük és a lepényt kb. 15 percig sütjük.
Kivesszük, forró vízzel megkenegetjük, konyharuhával letakarjuk 10 percre és kész. Kihütjük, majd  porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon finom kelt lepényt kapunk.
Pillanatokon belül elfogy.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Aniko 2011 április 08

Nagyon finommmmmm!!!!

10/10 Éva 2011 április 28

Húsvétra megsütöttem, ez valami csodálatos!!! Ha ebéd előtt hozzáfér a család: ez el fog fogyni, de az ebéd nem biztos! Fenomenális!!! Még néhány nap múlva is finom /lenne, ha maradna/.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.