1/2 l tej
8 dkg élesztő
1 kanál porcukor
1 kanál liszt
1 kg lisztet / fele finom és fele rétesliszt /
csipet só
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
15 dkg olvasztott margarin, vagy vaj
1 db. citrom reszelt héja
olaj, vagy vaj a sütőlemez kikenéséhez
20 dkg gerezdekbevágott barack, vagy kimagozott meggy
2 zacskó fahéjas cukorral
1 jó marék kristálycukor
1 nagy doboz tejföl
Fél liter tejet megmelegítünk, majd ha langyos, akkor 8 dkg élesztöt elmorzsolunk benne, egy kanál porcukorral és egy kanál liszttel.
Felfuttatjuk.
Egy nagy tálba szitálunk 1 kg lisztet / fele finom és fele rétesliszt /, hozzáadunk csipet sót, 10 dkg porcukrot és a maradék tejet, majd 4 tojássárgáját és 15 dkg olvasztott margarint és 1 citrom reszelt héját és bedagasztjuk, gépi mixerrel vagy kézzel, míg egynemü hólyagos tésztát nem kapunk.
Ezután letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
4 cipóra osztjuk, majd még 15 percig letakarva kelesztjük .
Ezután 4 sütölemezt kiolajazunk vagy vajazunk és egyenként kinyújtjuk a lepényeket.
Meglocsoljuk olvasztott teavajjal, vagy olajjal.
Erre rárakjuk a gerezdekbevágott barackot, vagy a kimagozott meggyet, megszórjuk 2 zacskó fahéjas cukorral és egy jó marék kristálycukorral.
Még pihentetjük letakarva 10 percig és elömelegített sütöben megsütjük szép pirosra, ropogósra.
A tejfölösnél 1 nagy doboz tejfölt elkeverünk 2 csipet sóval és rákenjük a tésztánkra.
Nagyon finom.Ha kihült a gyümölcsöset porcukorral szórjuk meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!