Raguhoz: 60-80 dkg csibemell, 2 közepes vöröshagyma, só, 1 kk pirospaprika, 1/2 kk őrölt bors, 1 kk ízvarázs ( vegeta )
Sűrítéshez: 1 doboz ( 250 ml ) tejföl, kb. 1/2 dl víz vagy tej, ha sűrűbbre szeretnénk, akkor 3-4 ek liszt.
Nokedlihez: 1 egész tojás, annyi víz és liszt, amennyit felvesz, hogy sűrű, nem túl folyékony, nyúlós masszát kapjunk+pici só.
Zöldségkörethez: 1 kisebb kígyóuborka, 3-4 db paradicsom, 1-2 db zöld paprika, 1 fej lilahagyma, pici só, néhány ek olívaolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Egyik nagy kedvenc a szaftos hús nálunk, ezért nem győzöm számtalan változatban elkészíteni!:)
Megdinszteljük kevés olajon a vöröshagymákat, rá az előzőleg elkészített, kiklopfolt és kockákra vágott húsokat ( lehet csibemellből, pulykamellből illetvecombból vagy lapockából is-de ez utóbbit tovább kell főzni ), fehéredés után szórunk rá ízvarázst, sót, őrölt borsot, pirospaprikát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedem és itt-ott megkavarom. Ha megpuhult a hús, lehúzom alacsony hőfokra a gázt, felöntöm kb.1 dl vízzel és állandó kevergetés mellett besűrítem a csomómentesre kevert liszt-víz-tejföl keverékével. Ha elkezd rotyogni, elkészült!
A nokedlit bő forró olajos vízben kiszaggatom, de akár könyöktésztával is lehet tálalni a ragut+hogy könnyebben csússzon:), tálaljuk az oldalt felsorolt felkockázott zöldségekkel+enyhén hintsük meg sóval és hagyjuk állni olívaolajban. A zöldségeket jó elkészíteni pár órával előtte vagy előző nap és hagyni a hűtőben, hogy össeérjenek az ízek!
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!