Egy kis liszt és só nem kell a gombócba? Tetszik a tejfölös habarásos változat. Én csak a nélkül szoktam készíteni,de kipróbálom.
Leveshez:
1 fej vöröshagyma,
piros paprika,
só,
bors,
egész kömény,
1 szál zeller zöld,
1 cs. petrezselyem,
paradicsom,
1 doboz tejföl,
liszt
ételízesítő vagy zöldség leves kocka
Gombóchoz: kb.30 dkg hajában főtt áttört burgonya,
1 tojás,
diónyi zsiradék,
liszt amennyit felvesz,
pici só
A hagymát lepirítod,tűzről le ,rá a piros paprika,majd felengeded vízzel(kb 1,5 liter),bele 1 szál zeller,friss petrezselyem zöld,1 diónyi nagyságú paradicsom,étel ízesítő v zöldség leves kocka,pici só,bors,lehet bele néhány szem kömény is aki szereti,majd belefőzöd a gombócokat,mikor megfőtt,tejfölös habarás A végén meghinted vágott petrezselyemmel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!