Hozzávalók:
2 kg csirke comb lehet vegyesen, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1db paprika,,só, 1 leveskocka, vagy delikát fűszerpaprika, 450g nagy tejföl
Galuskához, 40- 50 dkg sima liszt 5 egész tojás, só
Elkészítése:
A zsírban össze aprított hagymát üvegesre pároljuk,bele tesszük a fűszerpaprikát gyorsan összekavarjuk ( ezt már nem a lángon mert a paprika meg keseredik ha meg ég ) a húst bele tesszük,sózzuk ízlés szerint.füszerezük.Ha megpuhult a hús a tejfölt simára keverjük és 1-2 percig foraljuk készre.
Galuska: A lisztet a tojásokkal simára dolgozom ha szükséges egy pici vizel lágyítok a tésztán ( ne legyen lágy de kemény se a tészta) sós vízbe főzöm ki a galuskát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!