Katicám, az isteniiiiiiii!!!!!!! Puszi!
50dkg liszt
25dkg vaj
2 tojás sárgája
3dkg élesztő
2dl tejföl
1dl tej
1dkg cukor
só ízlés szerint
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót,és a futatott élesztőt.Rétestészta keménységűre gyúrjuk(lágyra).Fél órát pihentetjük,majd kinyújtjuk és háromba hajtjuk,majd húsz percet pihentetjük .Ezt még kétszer megismételjük.Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,bevagdossuk, kiszaggatjuk .A tepsin még 10 percet pihenjen a tészta,hogy sülés közben ne dőljenek el a pogácsák.Tetejét tetszés szerint szórhatjuk magvakkal,sajttal. Én lenmaggal szórtam meg,előtte persze lekentem tojásfehérjével. A pogácsák a legkisebb méretű szaggatóval készültek(2-3cm) így kb 100db lett.
Horváth Ilona szakácskönyvéből
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!