Hozzávalók:
1 kg. zöldbab,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis pohár tejföl,
1 kanál liszt,
kevés só, vagy ételízesítő,
kis csokor petrezselyem zöld,
néhány babérlevél,
pici almaecet.
kevés őrölt pirospaprika (ez elhagyható)
A zöldbabot megmosom, végeit levágom, feldarabolom. Sós vízben felteszem főni, az apróra darabolt fokhagymával, a babérlevelekkel, és kevés ecettel.
A lisztet a tejföllel, és kevés főzőlével csomómentesre kevertem, majd visszaöntöm a fazékba. Kevés aprított petrezselyem zöldet, és ízlés szerint őrölt pirospaprikát adok hozzá. A paprika nem szükséges, csak a színén javít, ha szükségesnek érzed! Az újra forrás után 2 percig főzöm, és kész a főzelék. A feltétek világ a sokszínű. Bármi adható hozzá, amit más főzelékkel együtt tálalnál.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!