A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy 23 cm átmérőjű tortasütőformát vagy tűzálló tálat bepermetezünk olajozóspray-vel, vagy kikenünk 1 kiskanálnyi olívaolajjal. A babapiskótát a mézzel és a vízzel együtt háztartási robotgépben összetörjük. A keveréket a sütőforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Körülbelül 10 percig sütjük, amíg megszilárdul. Konyhai rácsra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl.
Egy közepes méretű lábasban összekeverjük a cukrot és a lisztet. Lassan hozzáöntjük a tejet. Mérsékelt lángon felforraljuk, és továbbra is kevergetve, besűrítjük. Levesszük a lángról, 1 percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a vaníliaeszenciát. 15 percig hűlni hagyjuk.
Felszeleteljük a banánt, és összeforgatjuk a narancslével. A banán egyharmadát a tésztalapra terítjük, majd rásimítjuk a tejsodó felét. Még egy ugyanilyen réteget készítünk, majd a maradék banánkarikákat a tetején, spirál alakban elrendezzük, úgy, hogy kissé átfedjék egymást. A sárgabarackdzsemet a banánra kenjük. 30 perc alatt szobahőmérsékletűre hűl, majd legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.