1 fej brokkoli
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
ételízesítő
őrölt fehér bors
Ízlés szerint pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy
kevés vaj
A brokkoli törzsét levágom, a fej részt darabokra szedem. Ha a törzs nem túl "öreg", akkor apróra kockázom, és azt is rádobom a felolvasztott vajra. Kevés vízzel felöntöm, megszórom a fűszerekkel, beleteszem a zúzott fokhagymagerezdet, és fedő alatt puhára párolom. Ha elkészült, akkor botmixerrel összeturmixolom, majd felöntöm a főzőtejszínnel és felforralom. Megkóstolom, s ha úgy érzem még utána ízesítem. Melegen, langyosan egyaránt kínálható leves.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!