Tortalap:
6 db tojás, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, 1 vaniliacukor
Krém: 2 db étcsokoládés pudingpor, 5 dl tej, 8 evőkanál kristálycukor, 20 dkg rama margarin
Hab: 5 dl növényi tejszín, 2 csomag habfixáló
Dekorálható tetszőlegesen különféle tortadarákkal.
A tojásfehérjét a vaníliacukorral felverem kemény habbá, a tojássárgákat a kristálycukorral kikeverem, majd belerakom a kakaóport, tovább turmixolom.
Beleadagoljuk a lisztet, a sütőport, elkavarjuk, majd a tojáshabbal óvatosan összevegyítjük.
24 cm-es kapcsos , kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük , előmelegített sütőben kisütjük.
A tortát 3 laposra vágjuk.
A krém készítése a következő: kifőzzük a pudingport a tejben, amint elkészült, kihűtjük, és összeturmixoljuk a ramaval.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá dolgozzuk.
A torta töltése:
A lapot megkenjük krémmel, majd egy réteg habot helyezünk rá, rátesszük a következő lapot, ezt ugyanúgy megtöltjük, majd az utolsó lapot- a tetejét ráhelyezzük.
A tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
Tetszőlegesen dekoráljuk :-)
Jó étvágyat :-)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!