Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tejszínes diós és kakaós szelet

felvitel dátuma: 2011-10-06 20:46:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1004
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 tojás
pici
15 dkg porcukor
1,5 dcl olaj
1,5 dcl viz
14 dkg liszt
egy sütöport / fél is elég lehet /
6-8 dkg darált dió
egy reszelt citrom héja
2 kanál kakaó
fél dcl rum

Dióskrém:
2-3 doboz friss 33% os 
2 vaníliáscukor
10 dkg porcukor

kakaós krém:
2-3 tejszín
3 kanál kakaó
10 dkg porcukor
10 dkg csokidara
házi baracklekvár

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Készítünk két piskótát.
Egy kakaósat és egy diósat.
A piskótalapot én 4 tojásból készítem.
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá pici sóval. Ezután a tojássárgájákat 15 dkg porcukorral krémessé mixeljük.
Majd óvatosan hozzáadunk 1,5 dcl olajat és mixeljük tovább.
Ugyanígy 1,5 dcl vizet is, jól kimixerelve.
Ezután egy tálba szitálunk 14 dkg lisztet és ebbe belekeverünk egy sütöport/fél is elég lehet/.
Ezt óvatosan belekeverjük a sárgája masszába.
A diósba beleszórunk 6-8 dkg darált diót és egy reszelt citrom héját, a kakaósba pedig 2 kanál kakaóport, elkeverjük.
Majd legvégén a kemény habot forgatjuk bele.
Egy sütöpapírral kibélelt tepsibe öntjük a 4 tojásból készült diós piskótat, s megsütjük.
Egy másikba pedig a kakaósat és ugyanígy járunk el.
Elömelegített sütöben sütjük kb.160C fokon kb. 15 percig.
Hurkapálcával megszúrjuk a közepét megsült e már.
Ha még ragad, akkor még picit sütni kell.
Ne süssük túl, mert száraz lehet a tésztánk.
Amikor megsültek kiveszzük és hülni hagyjuk.
A kakaósat rummal meglocsoljuk.


Előző nap gőzfelett egy kisebb lábasban kevergetve megfözzük a tejszíneket.

Dióskrém:
Kell 2-3 doboz friss 33% os tejszín amihez adunk 2 vaníliáscukrot és 10 dkg porcukrot, kevergetve a forró göz felett 15 percig fözzük.
Majd levesszük a tüzröl. 

Kakaós krémnél
is így járunk el, 2-3 tejszínt göz felett felfözünk 3 kanál kakaóval, 10 dkg porcukorral.
Persze állandóan kevergetve.
Majd leveszzük és ha már nem túl forró a két lábas, akkor a hideg hütöszekrénybe tesszük egy éjszakára. Másnap amikor a tésztákat sütjük és azok már kihültek, hosszában három csíkra vágjuk.
A két jéghideg tejszínt külön külön mixerrel nagyon kemény habbá, krémmé verjük fel.
A kakaós alsó tésztacsíkot megkenjük krémmel, rá a második lap, majd krém és a harmadik lap és az egészet jól bekenjük a maradék krémmel.
A középsö lapra, a krémre rakhatunk meggyszemeket is szépen sorban.
Csokidarával megszórjuk és nagyon jól behütjük.
Fontos hogy a krém vastagon legyen a lehetöségek szerint.
A diósnál az alsó lapot megkenem házi baracklekvárral erre egy sor keményre vert vaníliás tejszines krém, majd a második lap, erre a következö sor krém, majd a harmadik lap és szintén jól megkenjük minden oldalát a krémmel.
Megszórjuk darált dióval.Szintén behütjük.
Ha jéghideg akkor szeleteljük.
Nagyon finom.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Farkas Ildikó 2011 december 16

Isteni... <3

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.