Piskóta:
6 db tojás
6 ek graham liszt
6 ek xillit
Krém:
2 csomag vaniliás pudingpor
1 csomag natur gesztenye massza (tescoban kapható cukor nélküli)
3 ek xillit
3 dl tej
3 dl víz
1 ek rum vagy rumaroma
A torta tetejére:
2 dl tejszín (cukor nélkül)
Először a krémet készítjük el:
2 csomag vaniliás pudingport 3 ek xillittel és 3 dl tej és 3 dl víz keverékével felrakjuk főni, majd a villával szétnyomkodott gesztenyemasszát is hozzáadjuk, folyamatos kevergetés mellett megfőzzük. Amikor elkezd forrni, levesszük a tűzről átöntjük egy műanyag tálkába és kihűtjük.
Eközben elkészítjük a piskótát:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd amikor már kemény a hab egyesével a tojások sárgáját is, ezután fakanállal óvatosan belekeverjük kanalanként a lisztet, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 22 cm-es átmérőjű tortaformában.
Majd amikor kihúlt a piskóta megkenjük a gesztenyekrémmel és a tetejét tejszínhabbal díszítjük, és esetleg plastic csokoládéval.
Ebben a tortában nem lehet érezni az ízén, hogy diétás, eddig bárki evett belőle, nem hitte el, hogy se cukor se fehérlisztet nem tartalmaz :))).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!