30 dk sampiongomba, 1 fej vöröshagyma, só, sőrölt bors, pici vegeta, 1 cs Soós tészta (20 dekás) 5 dl főzőtejszín, 1 teáskanál finomliszt, 1 csapott evőkanál baromfi zsír.
A gombát megtisztítjuk (lehúzzuk a kalapjáról a héjját), majd vékony csíkokra szeljük. Egy fej vöröshagymát egy kanál baromfizsirral megdinszteljük. (Én a a haygmát almareszelőn reszeltem most le, hogy ne legyen darabos). Egy picinyke vízzel még párolunk rajta, hogy finom puha legyen, vegeta, só, bors ízlés szerint. Ha kész akkor egy csapott evőkanál lisztet kikavarunk egy kis tejszínnel hogy síma legyen, majd hozzáadjuk a többit és leöntjük vele a gombánkat. Kavargatjuk kis lángon, ha elkezd rottyanni ki is zárjuk. Közben a tésztát 4 litersós forrásban lévő vízben 6-8 percig időnként megkeverve kifőzzük. Leszűrjük és a tejszínes gomba mellé tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!