50 dkg sampion gomba
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
2 marék reszelt tarhonya
2,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
fél csokor petrezselyemzöld
provence fűszerkeverék
só,fehérbors
1 teáskanál ízvarázs (delikát is lehet)
A gombát és a zöldségeket félbe vágva vékonyan felszeletelem.
Egy fazékba beleteszem az olajat,rá a zöldségeket és kicsit megfonnyasztom.
Bele szórom a provence fűszert és picit kevergetem.
Mehet bele a gomba,amit picit megsózok és majdnem készre párolom.
Ekkor rászórom a lisztet és kevergetve úgy 1 percig főzöm.
Apránként felöntöm úgy 0,5 liter vízzel.
Simára keverem,majd felöntöm a tejszínnel.
Mehet bele a bors az ízvarázs és a tarhonya is.
Készre főzöm,ha szükséges még öntök hozzá vizet és egy pici tejszínt is,ízlés szerint.
Az utolsó 1 percre beleszórom a felaprított zöldlevelet is.
Egyik kedvenc levesem.Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!