Nem vagyok "halas" de ez nagyon gusztusos!!
1 kg balin hal
1 tk halfűszer
2 db alma
1 gerezd fokhagyma
Mártás:
20 dkg gomba
4 dkg vaj
4 dkg liszt
1 fej hagyma
1 dl tejszín
só, bors, petrezselyem zöld ízlés szerint
Hal:
A megtisztított halat halfűszerezzük, összezúzott fokhagymával kivül-belül vékonyan megkenjük, majd a belsejébe félbevágott almát helyezünk ( így lesz a halnak tartása )
Beírdaljuk, hogy a szákák sütéskor megpuhuljanak. Félkör formára alakított, előmelegített sütőben puhára 25-30 perc alatt megsütjük. ( tűpróba )
Mártás:
A finomra vágott hagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, és az összevágott petrezselyemzöldet, majd erős tűzön lepirítjuk.
Meghintjük liszttel, kissé tovább pirítjuk, és vízzel felengedjük.
Sózzuk, borssozzuk, elkeverjük benne a tejszínt, és kiforraljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!