Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves ételek recept » tejszínes hagymaleves

felvitel dátuma: 2012-12-26 08:51:13       mai nézettség: 2       nézettség: 2652
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

3-4 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
2 l húsleves, vagy leveskockából készített alap
2 dl főzőtejszín
őrölt bors, só
kurkuma /elhagyható/

tálaláshoz: kenyér szeletkék, vagy kifli karikák
néhány dkg reszelt sajt

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A megpucolt hagymát karikára szelem és a vajjal, állandóan kevergetve, üvegesre párolom, majd rászórom a lisztet és megpirítom vele. Ezt követően néhány dl levessel, vagy alap lével simára keverem és a többi hozzáadásával kb. 30 percig főzőm, hozzáadva a sót, borsot és kurkumát, végül bot mixerrel pépesítem és a tejszínt hozzáadva még egyet forralok rajta. Ha nem látjuk elég sűrűnek /ez ízlés dolga/ akkor a tejszínhez étkezési keményítő /vagy liszt/ adható.
A kenyér szeletkéket, vagy kifli karikákat megszórom a reszelt sajttal és erre alkalmas eszközzel /mini grill, grillezős mikró, vagy a tűzhely sütője/ a sajtot ráolvasztom, illetve pirítom.
a tányérba szedett levesbe / ez még megszórható borssal, aki kedveli/ szórok egy kis sajtot, majd ráhelyezem a sajttal pirított kenyér, vagy kifli karikát.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.