Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tejszínes házi habroló

felvitel dátuma: 2011-03-09 11:00:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3672
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

5 db
csipetnyi só
25 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás porcukor
2 dl tejszínhab
1 doboz habfixáló

 

leveles tészta:
15 dkg simalisztet
csipetnyi só
2 tojás
1 kanál ecet
15 dkg simaliszt
1 db palmarin margarin / hera margarin /


 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Leírom a leveles tészta receptjét is, de higyjétek el, ha minőségi leveles tésztát vesztek a boltban és lisztezett deszkán vékonyabbra nyújtjátok, az eredmény ugyanaz.
Ha kinyújtottátok, akkor 2 cm széles csíkokra vágjátok és egy kissé beolajozott fém habroló rudacskákra /ezt lehet venni a háztartási boltokban, piacokon-fémrudacskák habrolóra/ egymásra illesztve a széleket, feltekeritek.
A tetejét felvert tojással bekenjük és egy zsírpapírral kibélelt tepsire helyezzük egymás mellé. Előmelegített sütőben 190 C fokon szép pirosra sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd óvatosan kinyomjuk belőle a fémrúdformát és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután gőz fölött 5 tojásfehérjét, csipet sóval és 25 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk.
Majd töltőzsákba rakjuk és a rolók mindkét oldaláról megtöltjük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal is fenséges.
Itt egy doboz tejszínbe teszünk 1 vaníliáscukrot és egy habfixálót /ez elengedhetetlen amiatt, hogy a hab kemény maradjon napokig is/. Ezután tálcára rendezzük és kínáljuk. Igazi ínyencség!

A leveles tészta receptje:
15 dkg simalisztet, csipet sót, 2 tojássárgáját, 1 kanál ecetet és 1 dl langyos vizet jól összegyúrunk, sima tésztává. Hagyjuk pihenni.
Ezután 15 dkg simalisztet 1 palmarin margarinnal / vagy hera margarinnal / összegyúrunk.

Az első tésztánkat kinyújtjuk 25 cm x 25 cm-s kockára majd  a másik tésztát egy téglalap alakra formáljuk és a közepébe helyezzük.
Az alsó tésztát ráhajtogatjuk,majd kinyújtjuk és megint összehajtogatjuk minden oldalról.
Fél óráig állni hagyjuk.
Ezt kétszer megismételjük. Majd kinyújtjuk és csíkokat vágunk és a formákra tekerjük.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.