5 db
csipetnyi só
25 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás porcukor
2 dl tejszínhab
1 doboz habfixáló
leveles tészta:
15 dkg simalisztet
csipetnyi só
2 tojás
1 kanál ecet
15 dkg simaliszt
1 db palmarin margarin / hera margarin /
Leírom a leveles tészta receptjét is, de higyjétek el, ha minőségi leveles tésztát vesztek a boltban és lisztezett deszkán vékonyabbra nyújtjátok, az eredmény ugyanaz.
Ha kinyújtottátok, akkor 2 cm széles csíkokra vágjátok és egy kissé beolajozott fém habroló rudacskákra /ezt lehet venni a háztartási boltokban, piacokon-fémrudacskák habrolóra/ egymásra illesztve a széleket, feltekeritek.
A tetejét felvert tojással bekenjük és egy zsírpapírral kibélelt tepsire helyezzük egymás mellé. Előmelegített sütőben 190 C fokon szép pirosra sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd óvatosan kinyomjuk belőle a fémrúdformát és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután gőz fölött 5 tojásfehérjét, csipet sóval és 25 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk.
Majd töltőzsákba rakjuk és a rolók mindkét oldaláról megtöltjük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal is fenséges.
Itt egy doboz tejszínbe teszünk 1 vaníliáscukrot és egy habfixálót /ez elengedhetetlen amiatt, hogy a hab kemény maradjon napokig is/. Ezután tálcára rendezzük és kínáljuk. Igazi ínyencség!
A leveles tészta receptje:
15 dkg simalisztet, csipet sót, 2 tojássárgáját, 1 kanál ecetet és 1 dl langyos vizet jól összegyúrunk, sima tésztává. Hagyjuk pihenni.
Ezután 15 dkg simalisztet 1 palmarin margarinnal / vagy hera margarinnal / összegyúrunk.
Az első tésztánkat kinyújtjuk 25 cm x 25 cm-s kockára majd a másik tésztát egy téglalap alakra formáljuk és a közepébe helyezzük.
Az alsó tésztát ráhajtogatjuk,majd kinyújtjuk és megint összehajtogatjuk minden oldalról.
Fél óráig állni hagyjuk.
Ezt kétszer megismételjük. Majd kinyújtjuk és csíkokat vágunk és a formákra tekerjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!