Nagyon szeretem a kukoricát, gondolom, finom ez a leves. Majd megfőzöm én is!
1 kukorica konzerv
1 leveskocka
másfél liter víz
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál liszt esetleg étkezési keményítő
fűszerek:
só, őrölt fehérbors, curry
petrezselyem /aprított/ friss vagy szárított
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A kukoricát beletesszük egy edénybe, majd ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk.
Amíg felforr összekeverjük a lisztet és a tejszínt, csomómentesre.
Néhány evőkanál kukoricát kiszedünk és bot mixerrel pépesítjük, visszaöntjük és hozzá adjuk a habarást.
Összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemmel, majd tálaljuk.
Ezt a levest azoknak ajánlom, akik szeretnek új ízeket megismerni!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!