Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 16 hónapos kortól recept » Tejszines mustáros csirkecomb

felvitel dátuma: 2020-11-29 17:03:54       mai nézettség: 1       nézettség: 807
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:

4 db csirke felső-comb kicsontozva

2 evőkanál zsír

3 evőkanál liszt

4 evőkanál mustár

2 dl főzőtejszín

1 db vöröshagyma

1 teáskanál só

1 csipet fehér bors

1 csipet őrölt köménymag

1 púpos teáskanál pirospaprika

kb. 3 dl víz

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A csirkecombokat kb. fél órára vízbe áztatom. Ha letelt a fél óra, akkor kicsontozom. A csontokat lefagyasztom, s jó lesz húslevesbe, vagy zöldborsólevesbe, karfiollevesbe, stb.

A csirkecombok mindkét oldalát besózom. A zsírt 1 nagyobb lábosba rakom, s közepes fokozaton megolvasztom. Ha megolvadt, akkor rárakom a csirkehúsokat. Mindkét oldalát megpirítom, kb. 6-8 perc.

A mustárt rákanalazom a húsokra, majd a vöröshagymát felkarikázom, s azt is rárakom a húsokra. Öntök rá kb. 3 dl vizet.

5-6 percenként villával átfordítom a húsokat, hogy mindkét oldala jól megsüljön. Kb. 20 perc múlva meg is puhultak a húsok.

Közben 1 doboz főzőtejszínt beleöntök egy kb. fél literes kerek műanyag dobozba, vagy nagyobb bögrébe, majd rászórom a lisztet, a pirospaprikát, s villával jól összekeverem.

Ha megpuhultak a húsok, amit villával letesztelek, utána ezt a főzőtejszínes, lisztes, pirospaprikás masszát ráöntöm a húsokra.

Még kb. 8-10 percig forralom, először nagylángon pár percig, s ha felforrt, akkor szintén közepes fokozatra rakom. Közben kevergetem, s párszor a húst átforgatom, hogy az egész szaft jól megfőljön. Utána el is készültünk.

Én tésztát szoktam főzni hozzá.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kiss Gáborné 2020 november 30

Ezt én is kipróbálom

10/10 Bakonyszegi Jánosné 2020 december 14

de jó

10/10 Czinege Jánosné 2021 február 05

finom

10/10 Czinege Jánosné 2021 február 05

finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.